Zwembadcursus

Elk jaar wordt een zwembadcursus georganiseerd.

In 2024 is er weer een mooie zwembadcursus.

In het verwarmd water van Swimfun kun je je kanotechnieken onder de knie krijgen. Van basistechnieken tot de reddingen, maar, en dat is zeker zo leuk de Eskimorol.

Vooral voor nieuwe leden is de cursus van 4 lessen eigenlijk “een must”.
Je leert dan veilig in een kayak te zitten. Veilig in en uit een kayak te komen. Met spatzeil om varen. En vooral zo belangrijk. Hoe kan ik iemand redden en hoe kan ik gered worden. De 1e les bestaat uit gewenning met de kayak.

Voor onze meer ervaren kanovaarders, of zij die al eerder een kanocursus hebben gevolgd, is er de mogelijkheid hun techniek in 2 lessen bij te spijkeren. Iedere deelnemer wordt begeleid door (zoveel mogelijk) dezelfde instructeur.

Sinds 2022 hebben we ook de vrije training.
Hierbij kunnen leden van de vereniging in het verwarmde water zelfstandig hun technieken of reddingen oefenen met hun maatje. Er zal wel een instructeur aanwezig zijn mocht er advies nodig zijn.

We adviseren je gebruik te maken van je eigen kano (indien beschikbaar). De kano moet wel over voldoende drijfvermogen (luchtzakken of compartimenten) beschikken en (uiteraard) ook goed schoon te zijn. Eventueel kun je ook een kano van de club huren.

De datums van de zwembadcursus 2024 zijn.

Februari         18.15  – 19.45 uur

februari         18.15  – 19.45 uur

Maart           18.15  – 19.45 uur

Maart            18.15  – 19.45 uur


Ook dit jaar is er weer een techniektraining.
Hierbij kun je samen met je maatje oefenen op reddingen.
April         18.15  – 19.45 uur
Opgave is mogelijk vanaf 18 november.